Dughult Made in Sweden Collection
jun 07 2016

Dughult Made in Sweden Collection

De senaste veckorna har jag spenderat mycket tid på att få ihop de sista detaljerna kring min Dughult Made in Sweden Collection. Dvs min svenska kollektion som släpps samtidigt som min övriga i augusti och består av klänningar gjorda i finaste siden från Italien och sydda på fabrik i Sverige. Det är med den här produktionen jag vill visa att det är möjligt att producera här i Sverige och bidra till att behålla de arbetstillfällen och det arv vi fortfarande har kvar på vissa orter runt om i landet.

 

Jag vägrar att låta ekonomin styra så mycket att vi tappar det arv vi fått med oss från våra far- och morföräldrar. Man får inte glömma sitt ursprung, sina rötter för det är det som formar oss även idag.

 

I Sverige har vi så många duktiga designers, inköpare och konstruktörer. Dessa slåss varje dag för att vi skall hålla oss till marginaler och vara vinstdrivande. Självklart skall vi vara vinstdrivande men vi får aldrig glömma människan bakom produktionen. Den som tillslut syr upp de kläder vi skapat och diskuterat runt våra konstruktionsbord. Den människan måste kunna leva på sin lön och måste kunna försörja sin familj. Det är hållbarhet för mig.

 

I Borås producerar vi nästa vecka mina klänningar för Dughult Made in Sweden Collection AW2016. Dessa klänningar är dyrare än min vanliga kollektion men dom är ett levande bevis på att det går att producera om man bara vill även om det blir till en annan peng. För köpare finns det alltid om man bevisar att kläderna har en kvalitet och en historia. En seger på så många sätt.


0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment

8 − 8 =