Om oss

YOUR STYLE OUR STORY

Läs berättelsen om Dughult of Sweden

Mormor Karin är min stora inspirationskälla i livet. Som liten flicka brukade jag tillbringa mycket tid i hennes omsorgsfullt ombonade hem. Hon arbetade i den lokala syfabriken och hade en unik känsla för tyg och textur, vi brukade sy i timmar! Hennes strävan efter äkthet och passion för hantverket har gått i arv och har genomsyrat allt jag gjort genom åren. Det är denna känsla som format Dughult of Sweden.

Visionen är att göra det vi tror på; att skapa plagg som är tidlösa, modernt klassiska, med mycket känsla och av bästa kvalitet. Kläder med lång livslängd för både vardag och fest. När du bär dem ska du känna att varje söm är sydd med kärlek. Min dröm är att Dughult of Sweden är det självklara valet för dig och din garderob. Ett måste för kvinnan som vet vem hon är, vad hon vill och varför.

Vi har valt att till hundra procent producera våra kläder i Sverige. På så sätt har vi en nära kontakt och ständig dialog med våra duktiga sömmerskor. Vi tar vårt ansvar genom att minska våra transporter för ett mer hållbart samhälle. Och vi är stolta över att vara med att skapa nya arbetstillfällen, samtidigt som vi håller den Svenska textilkunskapen levande.

Plaggen från Dughult of Sweden är unika och vackra, de har alla en historia, likt kvinnorna som kommer bära dem. Det hade mormor gillat.

Linda Jöfelt
Founder & CEO
Dughult of Sweden

Kontakta oss gärna för mer information!