maj 23 2016

Swedish fashion council på besök

Två gånger om året kommer Swedish fashion council på besök till Göteborg för att ge västkustens modefantaster lite inspiration inför kommande säsonger. Vi träffas, dricker en kaffe och njuter av att höra härliga Elin Frendberg, Vd på Swedish Fashion Council berätta om vad som sker och vad som är på gång. I veckan som gick var det dags igen så jag och min väninna Kaisa var åter på plats i auktionsverkets gamla lokaler. Dessa lokaler som för övrigt är mina absoluta favoritlokaler.

 

Fokus var höst och vinter 17/18. Till min stora lycka är volangklänningen med lite högre hals en kommande trend under denna säsong. Denna gamla klassiker ser jag nu fram emot att damma av och föra in i min kollektion till nästa höst. Det är konstigt hur hjärnan kan börja jobba så direkt med lite inspiration som en bild eller ett par ord. Både när det gäller material och design. Jag älskar när en idé slår ner så här direkt för då brukar det bli som bäst. Det som slår ner som ett blixtnedslag blir för mig blir ofta en klockren slutprodukt.

 

Men alla idéer formas inte så här fort. En del föds på natten. Det är då jag vaknar lite kallsvettig och måste skriva ner min tanke för att kunna sova vidare. Och skriver jag inte ner direkt så kommer jag inte ihåg när jag vaknar. Spännande hur en människohjärna fungerar.

 

Puffiga ytterkläder är också en kommande trend. Inget som kommer anammas av Dughult of Sweden men det skall bli roligt att se alla på stan med dessa tjocka dunkappor och dunhalsdukar. Vad jag längtar efter mest? Jo, en sån där riktigt supertrend som lamslår en hel målgrupp med ett ”måste ha begär” så som Henry Lloyd jackan, gul & blå jeansen eller varför inte Canada Goose jackan. När målgruppen inte kan stå emot utan bara vill ha till vilket pris som helst.

 

Jag tror också att säsongerna kommer att raderas ut. I framtiden kommer vi inte ha så strikt styrda säsonger som vi har just nu. Vissa modehus har redan börjat leva lite efter det här och den här utvecklingen skall bli riktigt spännande att följa. Vad tror du?


0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment

12 − sex =