apr 21 2016

Var skall vi producera? Och varför?

Jag har nog aldrig varit som alla andra. När andra valt att arbeta med säkra kort som stora kända företag har jag valt att arbeta med branscher som ansetts omöjliga och mindre roliga. Jag tycker om att bryta mark, att vara där ingen varit förut. Att våga det ingen annan vågat. Och för mig har det aldrig varit tråkigt. Jag har fullkomligt älskat varje stund och brunnit för mina kunder.

 

Hur kom det sig att jag valde just Portugal och Sverige till mina produktionsländer? Hur kommer det sig att man över huvud taget vill producera i Sverige?

 

Mitt mål är att producera hållbara plagg så nära mig som möjligt. Alltså inte att göra största möjliga vinst på bekostnad av andra människor, i så fall hade jag lagt min produktion i Asien. Jag har därför varit noga med att hitta likasinnade människor när jag byggt upp mitt kontaktnät. Likaså när det gäller mina fabriker. Där sker arbetet under anständiga omständigheter och med hållbara löner. Portugal har också en fantastisk tradition inom textilindustrin och människorna är ungefär som oss svenskar. Vi tänker lika, vi vill leverera något bra och något vi kan vara stolta över.

 

Men jag ville gå ett steg till, jag vill producera en del av min kollektion ännu närmare. Det är värt att komma ihåg att vi en gång i tiden hade en fantastisk textilindustri här på hemmaplan, i Sverige. Vi hade små fabriker över hela landet och ett eget mecka av konfektion runt och omkring Borås. Detta bidrog till många arbetstillfällen som idag, tyvärr, försvunnit utomlands. Jag är medveten om att produktion i Sverige är dyrt. Det är dyrare än produktion i övriga i Europa och det är ofantligt mycket dyrare än att producera i Asien. Men jag är övertygad om att det går om man bara gör det på rätt sätt. Och jag är övertygad om att det attraherar vår målgrupp. Jag brinner för våra arbetstillfällen här i Sverige och jag brinner för de enstaka fabriker som fortfarande finns kvar inom vårt lands gränser. Hållbarhet och närproducerat på ett sätt som idag är ovanligt.


0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment

15 + 8 =