KARIN FRÅN DUGHULT

Varför heter ni Dughult of Sweden är det många som frågar? Jo, Dughult är gården där min mamma växte upp och som mina morföräldrar bodde på. Gården ligger i de halländska skogarna i närheten av Ullared. Den finns fortfarande kvar i familjens ägo och det är här jag hittar kraft och inspiration. Mormor Karin är min stora inspirationskälla i livet. Hon arbetade i den lokala syfabriken och hade en unik känsla för material, tyger och texturer. Som liten flicka tillbringade jag mycket tid med henna och vi brukade sy i timmar. Hennes passion för hantverket har gått i arv och genomsyrat allt jag gjort genom åren. Min vision med Dughult of Sweden är att fortsätta göra det jag brinner för och tror på: Att skapa plagg som är tidlösa, modernt klassiska, med mycket känsla och av bästa kvalitet. Precis som min mormor lärde mig!

GÖR INTRYCK MED DUGHULTSBLOMMAN

Dughult by Sweden tar fram nya kollektioner med unika prints varje säsong. Vi inspireras av den svenska floran och naturens magiska lek med skuggor och gråskalor för att få fram de uttryck vi önskar. I studion leker vi med färger, skuggor, konturer och linjer för att skapa uttrycksfulla och unika mönster à la Dughult. Vår populära Dughultblomma är redan en klassiker och vi lanserar en ny varje säsong. Kanske kommer den snart att finnas på ett plagg i din garderob?

VÄLKOMMEN HEM TILL OSS!

Vårt modehus med syateljé, butik och showroom ligger söder om Liseberg i Göteborg. Den är lika mycket en fristad för skapande och kreativitet som mötesplats och butik. Detta är företagets hjärta och här kan du prova och handla våra kläder, ordna en kväll för dina vänner eller varför inte boka in ett företagsarrangemang med fokus på kläder, prat och mingel. Vi erbjuder också öppna event där du har möjlighet att boka dig.

ÖPPETTIDER
Vi är på plats måndag-fredag. Det går bra att bara komma förbi alternativt boka tid på 031-778 38 00. Du hittar oss på Gamla Almedalsvägen 29, söder om Liseberg. Hållplats Almedal eller 10 minuters promenad från Lisebergs södra entré. Varmt välkommen hem till oss på Dughult of Sweden!

HÅLLBART MODE TILLVERKAT I SVERIGE

Hela Dughults kollektion är ”Made in Sweden”. Allt sys i vårt modehus i Göteborg och på så sätt skapar vi nya jobb och håller den svenska textilkunskapen levande. I vår kollektion finns allt från klänningar, blusar, kjolar till kavajer och kappor, producerade i unika, limiterade serier. Vi använder bara de allra bästa naturliga materialen som bomull, lin, silke, viskos tencel, ulll och kashmir. Dughult by Sweden tar fram nya prints varje säsong som ger varje plagg ett alldeles eget uttryck. Vår unika Dughultsblomma är redan en klassiker och omtyckt mönster av många.