En ullkappa i 100% ull är din bästa investering

En av de bästa investeringar du kan göra är att köpa en ullkappa. Och då menar jag verkligen en kappa som är tillverkad i 100% ull. När jag var liten var jag ofta hos min mormor. I hennes garderob hängde det alltid ett par ullkappor. Och hur mycket de än användes så såg de ut som nya. Så otroligt fina och välskötta. Det verkade som om dom tvättade sig själv genom att bara hänga. Och det där stämmer faktiskt lite grand.

Av alla naturliga material så är nog ull min absoluta favorit. Ni som bor i Göteborg vet att vintrarna kan vara lite extra råa. När vinden viner och det är minus 2, då är en ullkappa perfekt. Men ullen är inte bara perfekt för värme och skydd mot kyla. Den är andas och släpper igenom svett om du blir för varm. Dessutom är den slittålig och stark vilket gör att den håller i många år från ditt inköp.

Ullkappor i en bra kvalitet har en tät väv och släpper inte igenom väta så som blandmaterial gör. Det gör att en riktigt ullkappa blir både tätare och varmare och står emot vatten på ett fenomenalt sätt. I min strävan efter den perfekta ullkappan har detta varit något jag arbetat riktigt hårt för. Jag väljer min ull från leverantörer i Portugal, Italien och England som tillverkar en fantastisk melton eller blandning av ull/kashmir. På så sätt får vi fram den täta och fina väven som är nyckeln till en varm och hållbar kappa. Hos oss har kappan ingen säsong. I säljer ullkappor hela året runt, även mitt i sommaren.

Förutom materialet så tycker jag om den klassiska stilen. En kappa som håller en klassisk stil och du kan bära år efter år utan att den går ur tiden. En sån kappa ärver din dotter eller svärdotter och lämnas tillslut in på second hand.

En vanlig fråga kan vara; Hur sköter jag min ullkappa? Lätt som en plätt, du hänger den på vädring i någon timma. Finns det torr snö lägger du den rakt på snön. Naturen renar det naturliga.

Njut nu av hösten, och den mysiga tid med ljus och brasa som vi har framför oss!

Kram Linda

 

 

Lämna ett svar

Din E-postadressadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *